Skip to content

Linköpings Guideklubb har en rad olika guidningar som passar
för alla typer av tillfällen och sällskap.

Stadsvandringar

Linköpings Guideklubb genomför stadsguidningar som beskriver Linköpings historia, byggnader och personer under närmare ett tusen år. Du kan välja att gå en ordinarie stadsvandring, som går på onsdagar/lördagar från juni till och med oktober, eller så väljer du att beställa en egen guidning inom ett ämne som du själv väljer.

Guidningarna görs i stadens centrum, utmed Stångån, i Trädgårdsföreningen och har olika teman. Vi berättar om kända personer i staden genom århundradena, om intressanta byggnader, platser och händelser. Vi förmedlar stadens historia på ett omväxlande och pedagogiskt sätt och ofta med glimten i ögat!

Dramaguidningar

Missa inte våra dramatiserade vandringar! Se aktuella datum i kalendern.

Dessutom ordnar vi givetvis skräddarsydda dramavandringar utifrån kundens egna önskemål. Se Beställningar nedan.

Bussguidningar

Vi guidar gärna även i buss, både i Linköpings innerstad och i ytterområdena. Vi erbjuder också bussguidning i Östgötabygd med nedslag på många historiskt intressanta platser.

Några guider erbjuder också bussguidning till alla bussresearrangörer som genomför resor till Östergötland och då behöver en lokalguide!

bussresa guide

Göta Kanal

Göta Kanal är Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk, totalt 87 km grävd kanal varav 50 km i Östergötland. Baltzar von Platen var initiativtagare till kanalen som byggdes 1810 – 1822 och som grävdes för hand av 58 000 indelta soldater. Från Motala och sjön Boren löper den så kallade långkanalen 20 km genom den bördiga östgötaslätten till ett av kanalens mest kända besöksmål; slusstrappan i Berg. Elva slussar sänker kanal-och privatbåtar 28 meter till sjön Roxen. Omvänt benämnt ”Det stora lyftet”.

Slussningarna vid Bergs slussar följs alltid intresserat av såväl turister som bofast befolkning. Natur och kultur finns nära oavsett om man färdas med passagerarfartyg, egen båt, cyklar eller promenerar på dragvägarna längs kanalen. Självklart uppmärksammar Linköpings Guideklubb detta fantastiska byggnadsverk och utflyktsmål. Vid Bergs slussar har vi den dramatiserade guidningen En g(k)rävande historia varje sommar, öppen för allmänheten.

Beställning av gruppguidning

Alla våra guidningar kan beställas året runt.
De kan också skräddarsys för att passa era önskemål.

Några exempel på specialinriktade guidningar ni som grupp kan beställa:
Konst i Linköping, Mathistoria eller Brott & Straff . Något annat förslag eller inriktning ni önskar? Kontakta oss för dialog och offert.

Bra att veta: Vissa beställningsguidningar behöver ett visst antal deltagare för att kunna genomföras.

Kommande öppna guideturer

Dessa datum finns inplanerade guidningar öppna för allmänheten.

Back To Top