skip to Main Content

Familjen Likström går igen

Griftegårdsvandringarna fortsätter, men nu i omarbetad version. Har sedvänjor och bruk förändrats mycket under tidens gång? Vi belyser detta genom att vandra från 1880-tal fram till idag.

Begravningar var tidigare en fråga om klasstillhörighet och pengar. Det var också viktigt att efter döden kunna visa vem man varit och det kunde man göra genom gravens utformning och gravstenens inskription. Även sättet att sörja har förändrats genom århundradena. I bondesamhället var döden en naturlig del av livet. Den döde stod lik hemma i sin kista före begravningen och man hängde lakan för fönstren för att stänga ute det världsliga. Kremering är en relativt modern begravningsform liksom dagens minneslundar. Följ med på en intressant dramatiserad vandring genom tiderna.

Pris: Kostnadsfri vandring.

Recent Comments

This Post Has 2 Comments
  1. Hej
    En mycket omtyckt vandring på Norra griftegården i tisdags! Många positiva kommentarer! Men tror ni att ni skulle kunna skriva att även om det är gratis så måste man anmäla sig på 013-20 50 00 eller linkoping.info@svenskakyrkan.se om man vill delta?

  2. Hej!
    Den upplysningen finns redan på hemsidan vi informationen om att vandringen är kostnadsfri.
    Med vänlig hälsning,
    Linköpings Guideklubb

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top