skip to Main Content
historiska personer

Kända, okända och ökända Linköpingsbor

Max 15 deltagare, endast förköp via Ticketmaster.

Många har bott i Linköping och de flesta har inte lämnat några spår efter sig i historien.Bland de kända finns nobelpristagare, biskopar och bankdirektörer. Någon var känd författare under sin livstid, men har idag i stort sett fallit i glömska. Sedan har vi rånare och Sveriges första utpressare under kategorin ökända.

Följ med på en vandring i fotspåren på dessa män och kvinnor som har format framförallt Linköpings historia. En och annan gjorde även avtryck utanför landets gränser. Vad hade Linköping varit om inte biskopssonen Andre Oscar Wallenberg gett sig ut i stora världen och fått nya intryck. Senare kom hans ättlingar att placera Sveriges flygplansfabrik i just Linköping.
Onkel Adam var en stor författare med många unga beundrare som skrev till hans barntidning Linnea, men helt bortglömd är han inte – hans hem finns bevarat på Hunnebergsgatan. Men få nu levande människor kan säga att de läst något av allt det han skrev under sin levnad.
Till sist har vi Victor Ferdinand Salmoni som för att förbättra familjeekonomin skrev anonyma utpressningsbrev, som ledde honom till ett år i fängelset och en plats i encyklopedin under ordet Salmonibrev.

Startplats: Folke Filbyter, Stora torget

Pris: 80 kr vuxen, 30 kr skolungdom (6-16 år), barn under 6 år gratis.

Max 15 deltagare, endast förköp via Ticketmaster.

 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder

Recent Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top